je hebt nodig:
- 300g zwarte chocola- 300g boter en extra om in te vetten
- 5 eieren
- 125g suiker
- 140g zelfrijzende bloem
aan de slag!
- verwarm de oven op 160°C
- breek de chocola in stukken en doe die samen met de boter in een kookpot.
laat ze smelten op een zacht vuur,blijf roeren met een houten lepel en zorg dat de chocolade niet aanbrandt. als het gesmolten is haal je de chocola van het vuur. - doe nu de eieren en de suiker in een grote kom,klop ze met een klopper door elkaar.
Zeef er daarna de bloem boven en klop het eronder
tip: klop op een speciaale manier zodat het deeg luchtig blijft,vraag hoe het moet aan mama of papa. - Meng nu de chocola door het eiermengsel met een spatel. zorg dat het goed gemengd is.
- vet de muffinvormpjes in,als je papiertjes gebruikt is dat niet nodig. Je kunt de papiertjes op een bakplaat zetten of in muffinvormpjes zetten.
- zet de cakejes in de oven en laat ze er zo'n 25 minutjes in zitten.
je kunt controleren of ze klaar zijn met de hulp van een satéstokje,steek het in de midden van een cupcake als hij er droog uitkomt zijn je cupcakes klaar. - nu moet je ze alleen nog uit de oven halen en laten afkoelen op een rooster!
SMAKELIJK!
ik geef je een idee: je kunt smiley's maken met gele marsepein en voor de ogen met een stiftje of zarte rolmarsepein,je kan ook een knipoog maken,zoek afbeeldingen en probeer!
veel succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten